woensdag 7 maart 2018

Dag 2: wandeling langs de linkerkant, dinsdag 6/3/18

Poging 2 nadat net alles weg was terwijl ik bijna klaar was. Na een onrustige nacht door de jetlag ben ik rond 6.30 uit bed ga erom 7.45 nog weer even in en komen er dan rond 9.30 uit. We maken ons klaar voor een wandeling langs de linkerkant van de Strip. We lopen via de binnen loopbanden naar het buurhotel Excalibur kijken hier rind bij de winkeltjes en foodcourt en gaan dan naar buiten. Steken over naar New York New York en lopen hier buitenom naar het nieuwe gedeelte The Park. Dit is gebouwt door een Nederlander en je hebt echt het gevoel of je buiten in een park loopt erg mooi gedaan met over zitjes en mooie planten. Hier staan ook kunst.


We lopen door het Park naar de tmobile arena waar concerten en sport wedstrijden worden gehouden.  Dit het thuis stadion van de ijshockey club de Las Vegas Golden Knights. Alles is dus zwart met goud qua clubkleuren. Erg mooi maar ook erg duur.We lopen terug naar de Strip langs het Monte Carlo dat aan het renoveren is en verder gaat onder een nieuwe naam MGM Park. Dus de oude naam word overal van de gevels gehaald. We gaan hier niet naar binnen en lopen door naar het nieuwere en chiquere gedeelte Chrystals ( het winkelcentrum) en verschillende hotels. We lopen via het centrum het hotel Cosmopolitan in dit is echt mooi. Ze hebben hier de bar Chandeliers en er hangen van bovenaf allemaal kettingen als een chandelier naar beneden.


We gaan veer naar buiten en lopen richting Bellagio nog te vroeg voor de fonteinenshow. We gaan hier naar binnen om naar de botanische tuin te kijken. Deze was in het thema van het jaar van de hond was online erg mooi, maar helaas nu weg en zijn een nieuwe aan het opbouwen voor de lente met veel roze erin. Volgende week nog maar even kijken. 
Hier raken we even de weg kwijt om weer via de andere uitgang de Strip te bereiken. Maar komen op het hoede spoor en via de winkels lopen we naar buiten en gaan verder naar Ceasars Palace blijft zo mooi uitgewerkt het oude Rome en is ook zo groot. We gaan op weg naar de Forum Shops en nemen een een broodje bij Earl of Sandwich beide een tuna broodje smaakte goed ondanks de kaas. In de forum shops bekijken we verschillende winkels. Ik loop de Pandora winkel in ze hebben verschillende charms van Las vegas maar zijn allemaal extreem duur $80,00 beetje veel. 


Als we alle winkels hebben gehad gaan we via de draaiende roltrappen weer naar beneden en naar buiten. We gaan verder naar links en het volgende hotel is Mirage. Hier lopen we door en ook dit is een mgm resort en die hebben allemaal prima wifi dus spelen nog even pokemon. En lopen door langs Treasure island naar de Fashion Showmall. Hier nemen we in het foodcourt een lekkere bananensplit van Haagen Dasz behalve banaan zit er ook ananas en een rood zurig fruitje in. Erg lekker verfrissend. Hier kijken we ook nog in verschillende winkels en het is uiteindelijk 15.00 en na wat te drinken voor op de kamer te hebben gekocht gaan we met de bus terug naar ons hotel. Je koopt hier een bus kaart voor 2 uur $6,00 of 24 uur $8,00. Dus een 24 uurs pas genomen kunnen we morgen ook gebruiken en is geldig tot de volgende dag 15.00. 

Op de kamer pak ik even met rust en lees en slaap wat en Roberto kijkt een filmpje op zijn ipad. 
Nadat de wekker ging om 17.45 ons rustig klaar gemaakt te hebben voor de avond besluiten we te gaan eten bij California Pizza Kitchen. Die ligt in het Park stukje dus lopen daar buitenom heen. Hier nemen we beide een heerlijk pizza ik met kip/ananas en bbq saus en Roberto met jamaicaanse jerk chicken. Dit is een heel mooi restaurant en het smaakt ons goed. We lopen nog een stukje steken over naar de rechter kant om nog iets bij de wallgreens te halen. En lopen via de coca cola winkel en de MM's winkel langzaam aan terug.We gaan het grootste resort MGM nog in om te kijken of daar het Rainforest Cafe nog is maar helaas weg gelukkig wel al een andere locatie gezien. Verder lopen we door naar de monorail entree. Zodat we van de week weten waar we heeb moeten. We zijn rond 21.00 terug op de kamer ik kijk nog een nieuwe aflevering counting one op TLC en maak me daarna klaar om naar bed te gaan lezen nog iets en licht gaat bij mij om 22.45 uit Roberto volgt rond 24.00.


Gelopen: 24642 stappen= 16,3 km

1 opmerking:

Dag 11 en 12: De terugreis donderdag 15/318 en vrijdag 16/3/18

Om 5.15 gaat de wekker ik heb de nacht goed geslapen. Roberto wel wat onrustig. We maken ons klaar pakken de laatste dingen in en checken al...