zaterdag 10 maart 2018

Dag 5: rustig zonnig dagje in en om het hotel of toch niet. Vrijdag 9/3/18

Ik ben weer rond 7.00 op we hebben afgesproken het vandaag rustig aan te doen zonder wekker. Dus ik besluit rond 8.30 nog even terug naar bed te gaan en we komen er uiteindelijk rond 10.30 uit. We hebben gister droissants gekocht dus dat is ons ontbijt en maken ons klaar. We besluiten eerst drinken te kopen bij de walgreens. Voordeel van een koelkast op de kamer kan je grote flessen nemen. Het is al heerlijk warm en kunnen in korte broek en tshirt dus blote armen naar buiten. 
Even op en neer naar de supermarkt is al 3,2 km gelopen dan zie je wat een afstanden het toch zijn. Op de kamer nog even een glaasje water en dan gaan we naar beneden naar de Titanic tentoonstelling. Na $30,00 pp betaald te hebben, we kregen $5,00 korting met onze m-life card. Mogen we naar binnen, we nemen geen audio tour kostte ook weer $5,00 extra en er is genoeg info te lezen. Binnen mogen we geen foto's maken.


Je krijgt ook een boardingpass met een persoon en info en gegevens van die persoon . Je kan dan aan het einde kijken of je de ramp overleefd hebt. Je komt eerst in een ruimte met info over de bouw van de boot en wie de architect was. Dan loop je door naar de ruimte van het vertrek en hoor je de scheepshoorn het is 10 april 1912. Er staat ook beschreven hoe laat de 3e klas aan boord moest zinn ten opzichte van de 1e klas. Een ticket voor de 3e klas was $90,00 (Nu waarde $2500,00). De mensen hadden er veel voor over om naar Aamerika te gaan. Er waren veel mensen die konde een 2e klas ticket betalen maar namen toch een 3e klas zodat ze nog geld voor in Amerika hielden en ook veel mensen hadden voor andere boten tickets besteld en werden omgeboekt naar Titanic. Je loopt verder de 3e klas in hier zie en lees je hoe simpel de kamers waren met stapelbedden en hoeveel geluid je daar hoorde van de motoren. In de 3e klas was er ook een restuarant maar meer schoolkantine idee met lange tafels 20 man aan een tafel. Je ziet ook welk servies er van de 3e klas is. 3e klas oogt sumpel maar was ren opzichte van andere boten de luxe van een 2e klas. En dat geld ook voor de 2e klas was de luxe van een eerste klas. De tentoonstelling gaat verder in de 2e klas hier zie je ook weer gebruiksvoorwerking servies en glaswerk wat daar werd gebruikt. Het is allemaal opgedoken uit de zee. En we gaan verder naar de 1e klas hier lees je hoe de kamers eruit zagen met prive badkamers en aparte slaap en woon kamers. Er is ook een ingerichte slaapkamer te zien. Hier ook veel luxere servies en glazen te zien. Er waren een zwembad/gym/ turkse baden aan boord maar daar moest allemaal extra voor betaald worden. Een 1e klas ticket is omgerekend naar nu $57.000. Echt heel veel geld voor de vaart, kamer en eten en drinken. Je komt ook door een ruimte wat is nagebouwd als het trappenhuis prachtig mooi ingericht.

Dit zijn onze 2 personen.

Je loopt door kom je op het overdekte buitendek waar het kouder is met een prachtige sterren hemel en in de ruimte ernaast is het nog kouder en lees je over de bewuste nacht 14 april dat de Ijsberg verscheen. Hier staat ook een groot blok ijs die je mag aanraken om je het gevoel te geven hoe koud het water was. De meeste mensen zijn niet overleden aan de botsing maar aan onderkoeling. In de volgende ruimte lees je over en zie je spullen die gevonden zijn bij de duikingen naar het wrak. In de volgende ruimte is het grootste stuk wat van de Titanic over is geplaatst dat was een stuk muur van 2 kamers voor de 1e klas. In de laatste 2 ruimtes lees je persoonlijke verhalen en zie je persoonlijke spullen. Tot slot hangt eraan de muur lijsten met namen van de 2223 mensen aan boord verdeeld in bemanning of de 3 klasses en dan overleefd of niet. Je kan daarop de naam van jouw persoon zoeken en Roberto heeft het in de 3e klasse overleefd en ik in de 1e klasse. Heel fijn. Het is erg leuk gedaan om daar je persoon te zoeken. Je komt tot slot uit in een giftshop. We hebben hier 1 uur rond gelopen. 

We gaan verder het hotel en verschillende winkels verkennen lopen ook binnendoor naar Mandalay Bay ons andere buurhotel. Hier kijken we rond bij de winkels en in het hotel. Komen langs het zwembad waar het druk is.


Lopen weer terug naar Luxor, kijken hier bij het zwembad ook behoorlijk druk, was nu controle je moest je kamer kaartje laten zien om verder te mogen. Er was een soort poolparty sfeer veel jongelui die staan te praten in het water met bier in hun hand. We gaan terug naar de kamer is al rond 15.00 om iets te drinken. We besluiten rond 17.00 weer op pad te gaan om wat vroeger te eten aangezien niet geluncht hebben. Ik ga nog even op bed liggen. 


We besluiten bij Panda Express te eten in de showcase foodcourt bij MM-winkel. Ik neem 1soort kip met noodles en Roberto 3 soorten kip met noodles. We hadden het idee om daarna de bus naar down town te nemen om het daar in de avond te zien. Kopen onze tickets en de express bus komt zelfs om 18.00 is de bus al vol en moeten we staan. We waren ook even vergeten hoe druk de Strip op vrijdagavond is dus we stappen bij het Wynn uit en gaan vanaf daar terug wandelen langs en door de verschillende hotels.

Het Wynn is 1 en al luxe mooi maar mij iets te. We lopen langs de fontein die net be my guest speelt. En gaan verder naar het Palazzo hier zijn ook veel luxe winkels wel mooie waterval met planten en een oude gondola te zien. We lopen zo door Venetian in. Kijken bij de gondels.


Lopen via de Canal shops langzaam aan terug naar de Strip naar buiten ondertussen maak ik foto's van de verlichting.We lopen verder langs het Harrah's door het Linq naar het nieuwe gedeelte richting het reuzenrad. Erg gezellig met veel barretjes. Het valt me op dat er nu veel meer terrasjes buiten zijn ten opzichte van vroeger. We lopen door het Flamingo verder. 


Dan nemen we weer een roltrap omhoog de weg over naar Bally's lopen langs Parijs ruchting Planet Hollywood. Hier gaan we naar binnen om te kijken of we het beeld met de dames van Rivera kunnen vinden. Helaas niet gevonden.We nemen even een stop voor een ijsje van de Mac. En vervolgen dan onze route langs de winkels en hotels naar Lyxor. We zijn uiteindelijk om 20.30 weer op de kamer en hebben toch weer ruim 15 km gelopen dus rustig dagje. Toch niet echt.

Gelopen: 22087 stappen= 15,3 km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dag 11 en 12: De terugreis donderdag 15/318 en vrijdag 16/3/18

Om 5.15 gaat de wekker ik heb de nacht goed geslapen. Roberto wel wat onrustig. We maken ons klaar pakken de laatste dingen in en checken al...