zondag 11 maart 2018

Dag 6: dagje Downtown, zaterdag 10/3/18.

IDus Ik was weer rind 7.00 wakker en na van alles online gedaan te hebben zoals het blog. Maak ik Roberto om 9.00 wakker. Na ons klaar gemaakt te hebben gaan we op pad naar de bus. We pakken deze keer de dubbeldekker bus de Deuce (langzame bus) naar down town, zo'n 50 minuten lat zijn we er. Je rijd er wel mee over bijna de hele las vegas boulevard.


Je merkt wel als je voorbij het Wynn en Encore bent dat het daar meer braak liggende/ dichte hotels zijn. Het straalt allemaal meer armoe uit. Wel zie je hier de bekende trouwkapelletjes. Ook veel bail bonds kantoortjes. In downtown stappen we uit en lopen in zo'n 15 minuten naar the Neon Boneyard. Voor een rondleiding langs de oude neon logo's van de hotels. We komen daar rond 11.15 aan, maar hebben pech pas de eerst beschikbare rondleiding is om 13.40 beetje lang wachten. De wandeling van downtown naar boneyard is niet prettig veel ongure zwerver types. Ze laten je wel met rust maar je voelt je niet op je gemak. Dus helaas geen boneyard voor ons. Ik mag nog wel even plassen en dat is buiten bij de boneyard dus vlug foto met mobiel gemaakt. Entree op de dag $19,00 in de avond duurder.
We lopen nog een stukje verder langs het natuur historisch museum wat ons niet zo trekt $12,00 entree. Er naast ligt het historic state park old mormon fort dat ziet er als een kale vlakte met paar gebouwen en wat wagens (denk aan paard en wagen) niet interessant uit ook al is de entree $2,00. Dus lopen naar het er naast gelegen veterans memorial park. Het is hier een oase van rust je hoort de vogels fluiten. Wij vinden het een mooi monument van alle oorlogen waar amerika in mee gevochten heeft staat er een beeld. Het begint bij de revolutionary war, civil war, spanish american war, world war I & II, korean war, vietnam war, gulf war en eindigd met de global war on terror. 


Civil war

World war II
World war II first time females in war
Global war of terror

We lopen na dit indrukwekkende monument op het gemak terug naar downtown. Duurt ongeveer 25 minuten. Het is de hele dag al bewolkt maar nu valt er af en toe een druppel. De temperatuur is wel goed. Je merkt dat het er meteen drukker word. The neon Boneyard heeft ook verschillende oude logo's opgeknapt en in downtown terug geplaatst. We hebben er een heel aantal gezien.
Ondertussen is het lunch tijd en besluiten naast the D- hotel bij de Mac te gaan eten. Altijd lekker. Het is al behoorlijk druk op de Freemont Street en er zijn alle vele straat artiesten aanwezig. We hebben echt van alles gezien mickey mouse/ pet rescue/ man verkleed als roze bunny(heel sexy) en een vrouw in rolatoel die zich voordoet als gepensioeneerde stripster met hele grote borsten bloot en een raar masker op. Amerikanen vinden het geweldig en er word ook al veel alcohol gedronken. Freemont street houd een heel andere sfeervdan the Strip zeker ook gezellig. Wat losser allemaal. We kijken in de verschillende hotels en winkeltjes. We lopen nog naar het Container Park om hier ook te kijken. Erg leuk gemaakt van zee-containers zijn er winkeltjes en restaurantjes gemaakt. In het midden een grote speeltuin voor kinderen. Voor het container park staar een grote sprinkhaan van ijzer.


Het begint steeds frequenter te druppelen en hebben alles wel gezien lopen terug naar de bus en nemen weer de Deuce omdat deze opstap halte het meest dichtbij is. We zetten net in de bus als de regen goed door zet. We zien vanuit de bus de gold en silver pawn shop nog ( bekend van tv). De wifi werkt in de bus nog goed en spelen de hele route pokemon. Dus flink wat stops erbij gedraaid.
Als je de Strip naderd word het steeds drukker met verkeer en ook met mensen. 
We zijn rond 15.00 op de kamer pakken even onze rust en na gedoucht te hebben gaan we rond 18.00 weer op pad. We gaan binnen door Excalibur en steken over naar NYNY. Het is nu even droog lopen richting The Park. Jemig wat een drukte hier veel mensen bij de verschillende bars allemaal in rood/witte shirts voor hun team de Wildcats uit Arizona. Vanaf 7/3 t/m 10/3 was er college basketball toernooi in de tmobile arena. En vanavond is de finale tussen Arizona en USC. Dus veel familie is hier voor hun team. We gaan eten bij de California Pizza Kitchen waar de wachttijd rond 15/20 minuten bedraagd, maar na 5 minuten kunnen we aan tafel. Het restaurant zit helemaal vol met veel Arizona fans. De pizza smaakt goed ik heb weer de bbq chicken en roberto een ander met kip alleen moet je de kip zoeken onder alle sla en avocado. Je ziet dat de wedstrijd bijna begint want het word een stuk rustiger in het restaurant en is het buiten ook al en wat er nog loopt loopt richting stadion. Er staan ook buiten ticket verkopers die nog proberen kaartjes te verkopen. Het is buiten nog steeds druppelig dus besluiten terug naar hotel te gaan. Lopen nog even de snoep winkel Hersey's in. Hier hebben ze een vrijheidsbeeld van chocolade en van twizzlers.In het hotel gaan we nog even gokken we spelen beide op de Buffalo, ik op de Titanic en Roberto op Spideman en the Goonies. Ze brengen allemaal geen geluk. We lopen nog een rondje en dan zie ik Cleopatra pinball slots. Waar je bij het bonus spel een pinball machine in je scherm krijgt. En ik haal het bonusspel wat is dit gaaf om te doen en door te pinballen bouw je een pyramide en daar krijg je punten voor. Ik heb 1,5 pyramide gebouwd en krijg er $7,50 voor haha. Maar erg leuk echt een aanrader. 

https://youtu.be/5FI6dN-RS6s  link naar filmpje van slot machine.

Op tv zien we dat Arizona heeft gewonnen, ondertussen regend het flink buiten. Zien we vanuit ons raam. Ik ga rond 23.00 slapen en Roberto volgt rond 1.00
Gelopen: 19182 stappen = 13.3km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dag 11 en 12: De terugreis donderdag 15/318 en vrijdag 16/3/18

Om 5.15 gaat de wekker ik heb de nacht goed geslapen. Roberto wel wat onrustig. We maken ons klaar pakken de laatste dingen in en checken al...